Eğitimin sonunda eğitime katılan kursiyer Jet fan mekanik tesisat projesinin tasarımının yerleşimlerinin, hesabının nasıl yapıldığını öğrenecek, Tasarımda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi sahibi olacaktır.
Eğitimin sonunda Jet Fan tasarımı yapabilecektir. Jet fan tiplerinin neler olduğunu öğrenecek ve tasarımını bu bilgiler ışığında yapacaktır.
1.Ders içeriği :
Kapalı otopark kaç çeşit dizayn edilebilir?
Kanallı sistem ile jet fanlı bir sistem arasında ne gibi farklar vardır?
Hangi sistem daha avantajlıdır?
İtme kuvveti nedir? İtme kuvveti nasıl bulunur?
Emiş ve egzoz tasarımları nasıl olmalıdır?
İdeal bir jet fan tasarımı nasıl olmalıdır? Jet fan adedi nasıl belirlenir?
Fan yerleşimi nasıl olmalıdır? Engellere bağlı min. mesafeler ne kadardır?
Jet fan avantajları nelerdir? Duman eksoz için kullanılan standart hangisidir?
Fanın Sıcaklığa bağlı yangın süreleri ne kadardır? Duman ekzoz ve taze hava fanları nerelerde kullanılır?
Günlük CO debi hesabı nasıl yapılır? Zonlamalar nasıl yapılır? Zon sınırları hacmi dışında tuttuğumuz yerler neresidir? Duman Ekzoz debi hesabı nasıl yapılır? Taze Hava debi hesabı nasıl yapılır?
Şaft konumları nasıl belirlenmelidir? Şaft hızı ne olmalıdır?
Jetfanlar mahale nasıl yerleştirilmelidir? İki jet fan arası ve atış mesafeleri neye göre belirlenir?
Radyal jet fan hangi durumda tercih edilir? Mahal içi kapasite ile ekzoz kapasitesi arasında nasıl bir değerlendirme yapmalıyız? Hangi debi değeri daha büyük olmalıdır?
CFD analizi nedir? Hangi durumda yapılmalıdır? Ölü nokta nedir? Sprinkler sistemi bulunan ve bulunmayan duruma göre hesaplar nasıl yapılır?
Tasarımda CO seviyesi ne kadar olmalıdır? Otomatik kontrol neden önemlidir? Duman kütlesi nasıl bulunur? Duman Sıcaklığı nasıl bulunur? Duman Hacmi nasıl bulunur?
Sprinkler sistemi olan bir otoparkta jet fan yerleşimleri nasıl olmalıdır? Pratikte yurtdışında proje yapan firmalar hesabı nasıl yapıyor? Standart ile sonuçları kıyaslandığında aynı sonuç çıkıyor mu?
Sprinkler olmayan bir otoparkta hesaplama yöntemi değişir mi? Otomasyona bağlanacak sensörler nelerdir? Konum ve yerleşimleri nerelerde olmalıdır? Yangın senaryosunda nasıl bir yol izlemeliyiz? Sensör adetleri nasıl bulunur?
2.Ders İçeriği:
Jet fan ile sprink yerleşimi nasıl olmalıdır? Bir örnek ile açıklanması,
Fan standartları nelerdir? Fan standardında sıcaklıklar neye göre belirlenir? Yangın dayanım süreleri nasıl belirlenir?
Fanların montaj detayları nasıldır? Tasarımda izlenecek yol nedir? Jet fan sayısı nasıl belirlenir? Jet fan sayısı itme gücüne bağlı azaltılabilir mi? Pratik hesap ile kıyas yapıldığında sonuçlar nasıl çıkar?
Tüm Makina Mühendisleri, Tasarım Mühendisleri, Proje firmaları, Uygulama taahhüt firmaları, Yöneticiler, Üniversite Öğrencileri, Konuya ilgi duyan, mesleği geliştirmeyi isteyen herkes katılabilir.
Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Demirdöküm Yetkili Bayisi Ekip mühendislik firmasında Doğalgaz Proje ve Tesisat mühendisi olarak, MKH Mimarlık Firmasında Toki ve diğer resmi kurumların mekanik tesisat projelerinde Mekanik tesisat projeleri çizimi uygulaması ve son kontrol aşamalarında firmada proje müdürü olarak, FORM A.Ş Hava Kanalı üretimi yapan firmada Proje ve satış mühendisi olarak, Birleşim Mühendislik firmasında Yangın Dolabı ve Vana yalıtım ceketi imalatları olan firmada proje ve satış alanında Ankara Bölge Müdürü olarak, Wenta Makine A.Ş Buhar Kazanları üreten ve satışını yapan firmanın proje ve satışında Ankara Bölge Müdürü olarak, İdealist Mühendislik proje firmasında ,Tüm mekanik tesisat projelerinin çizilmesi uygulama aşaması kontrolleri ve standartlara uygunluğunun kontrol edilmesi aşamalarında Proje Koordinatörü olarak görev yaptı.
Şu anda aktif olarak Makine Mühendisleri Odasında Mekanik Tesisat eğitmenliği yapmaktadır.
Uzmanlık Alanları :
Isıtma Tesisatı Isı Yalıtımı, Sıhhi Tesisat, Soğutma Tesisatı, Klima Tesisatı, Havalandırma Tesisatı
Yangın Tesisatı
Asansör Avan Proje Hazırlama
Asansör Mühendis Yetkilendirme Uzman Müh
Güneş Enerjisi Uzman Müh
Havuz Tesisatı
Türkak Onaylı Doğalgaz İç Tesisat Dış Ticaret Uzmanlığı
Türkak Onaylı Endüstiyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Uzman Müh
Carrier Hap Eğitim Başarı Belgesi
Revit Eğitim Başarı Belgesi
Buhar Tesisatları ve Enerji Verimliliği
Endüstriyel Çamaşırhane Tesisatı (Projelendirme ve İşletme Esasları)
Yağmur Suyu Kullanımı Yangın Güvenliği ve Temel Eğitimi (Acil Durumlar ve Yangın)
Yangın Hidrolik Hesabı